In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach

Met mijn boek In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach neem ik je stap voor stap mee in hoe jij als 2e-spoorcoach een adequaat 2e spoortraject neerzet.

Af en toe confronterend, maar met één doel: jou als 2e spoorcoach op weg helpen naar de beste begeleiding voor jouw coachee in een 2e spoortraject.

Voor starters én ervaren 2e spoorcoaches.

Direct het boek bestellen doe je hier

Prijs

  • Het hard copy boek krijg je thuisgestuurd en is verkrijgbaar voor slechts €17,50 (€20,49 incl. verzending)
  • Gelijk beginnen met lezen en vriendelijk voor het milieu? Dan is het e-book iets voor jou! voor €10,- kun je deze gelijk downloaden.

Dit zeggen anderen over het boek

Het boek is overzichtelijk en in begrijpelijke taal geschreven

Ik vind het sterk in je boek dat er aandacht wordt besteed aan de WvP, het UWV en alles over verdiencapaciteit en restverdiencapaciteit en je in het begin van het traject helder maakt voor de werkgever en werknemer wat de rechten en plichten zijn. Mijn ervaring is dat beide partijen niet altijd goed op de hoogte zijn. Als de piketpaaltjes zijn geslagen roept het waarschijnlijk minder discussie en weerstand op. Ook goed dat je opmerkt dat een cliënt vaak denkt dat de werkgever weinig goeds in de zin heeft, terwijl hier vaak geen sprake van is. Ook dit heb ik meegemaakt. De werkgever zit soms ook met de handen in het haar en moet gewoon voldoen aan de wetgeving. Maar de zieke cliënt realiseert zich dit niet altijd. De cliënt begrijpt soms niet dat weggaan bij een werkgever beter is dan er te blijven zitten. Dit is misschien ook de angst voor het onbekende.

Het benadrukken dat je op zoek gaat naar de kortste weg naar werk en niet per se leuk werk is ook goed. Wel ondertussen samen met de cliënt een stip op de horizon zetten van waar diegene uiteindelijk naartoe wil met alle beperkingen en mogelijkheden.
Goed dat je uitlegt welke partijen allemaal betrokken zijn bij re-integratie tweede spoor en welke rol iedereen heeft.

Prettig dat je steeds kunt bepalen bij welke van de 10 stappen je bent en wat je te doen hebt als re-integratiebegeleider.

CECIL DE GRAAFF
Leefstijlcoach & Pedagogisch Sportinstructeur

Het boek is een aanrader voor 2e spoorcoach- én coachees

Het boek is een aanrader voor 2e spoorcoach én voor coachees.

“Laten zien dat er veel mogelijk is: dat is de kracht van Eliane. In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach heeft een sterke, theoretische basis, waarin verschillende partijen binnen een 2e spoortraject aan bod komen en het wettelijke aspect aandacht krijgt. Daarnaast biedt het een praktische houvast als het gaat om de valkuilen in een 2e spoortraject.

Eliane is een verbinder die alle kanten van het 2e spoortraject ziet. Ze is een doorzetter die warm en ondersteunend, maar altijd eerlijk, te werk gaat. Die werkwijze komt terug in het boek: coachees begeleiden met een zetje in de goede richting waar nodig, maar vooral met begrip en aandacht voor wat speelt.

Het boek is een aanrader voor 2e spoorcoach én voor coachees. Het omvat een combinatie van relevante kennis én de verbinding met alle situaties die zich binnen een coachtraject voor (kunnen) doen.”

MARIEKE DIEPENBROEK

>