Online programma: 2e spoorcoach

tekst over 2e spoorprogramma

Boek muckup

Over Mij

Ik ben werkzaam als 2e spoorcoach, loopbaan- en mobiliteitsadviseur en als sociaal bedrijfskundig adviseur. Mijn focus ligt in alles wat ik doe op het vergroten van de inzetbaarheid van individuen. Ik begeleid bedrijven op het gebied van inzetbaarheidsvraagstukken en in 1 op 1 sessies ondersteun ik 2e spoorcoaches met de uitvoering van hun trajecten.

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor jou als 2e spoorcoach of voor jouw organisatie kan betekenen of wil je meer weten over mijn "Online programma: 2e spoorcoach"? Ik kom graag met je in contact.

tekst over programma......

Wat zeggen anderen over het programma?

"


Het boek is overzichtelijk en in begrijpelijke taal geschreven.

Ik vind het sterk in je boek dat er aandacht wordt besteed aan de WvP, het UWV en alles over verdiencapaciteit en restverdiencapaciteit en je in het begin van het traject helder maakt voor de werkgever en werknemer wat de rechten en plichten zijn. Mijn ervaring is dat beide partijen niet altijd goed op de hoogte zijn. Als de piketpaaltjes zijn geslagen roept het waarschijnlijk minder discussie en weerstand op. Ook goed dat je opmerkt dat een cliënt vaak denkt dat de werkgever weinig goeds in de zin heeft, terwijl hier vaak geen sprake van is. Ook dit heb ik meegemaakt. De werkgever zit soms ook met de handen in het haar en moet gewoon voldoen aan de wetgeving. Maar de zieke cliënt realiseert zich dit niet altijd. De cliënt begrijpt soms niet dat weggaan bij een werkgever beter is dan er te blijven zitten. Dit is misschien ook de angst voor het onbekende.

Het benadrukken dat je op zoek gaat naar de kortste weg naar werk en niet per se leuk werk is ook goed. Wel ondertussen samen met de cliënt een stip op de horizon zetten van waar diegene uiteindelijk naartoe wil met alle beperkingen en mogelijkheden.

Goed dat je uitlegt welke partijen allemaal betrokken zijn bij re-integratie tweede spoor en welke rol iedereen heeft.

Prettig dat je steeds kunt bepalen bij welke van de 10 stappen je bent en wat je te doen hebt als re-integratiebegeleider.


CECIL DE GRAAF


"


Duidelijk en helder, zowel voor de ‘starter’ als ervaren 2e-spoorcoach.
Met veel plezier heb ik het boek ‘in 10-stappen en succesvolle 2e-spoorcoach’ gelezen. Eliane haar aanpak is zó anders dan mijn eerdere opleidingen en boeken over het 2e-spoor. Echt vanuit de praktijk geschreven. Duidelijk en helder, zowel voor de ‘starter’ als ervaren 2e-spoorcoach. Ze benoemt herkenbare valkuilen, geeft treffende voorbeelden én uitleg over alles wat je kan tegenkomen in een 2e-spoortraject. Feilloos weet ze zowel de coachee als de coach uit te tekenen en draagt tips en oplossingen aan. de start. Eliane triggert met vragen en laat je reflecteren op je eigen werkwijze. Gelukkig biedt ze een toolbox met checklists, stappenplan en meest gemaakte fouten. Zo weet je van begin tot eind je coachee te begeleiden in een succesvol 2e-spoortraject.

MAAIKE VAN SON

"


Het boek is een aanrader voor 2e spoorcoach én voor coachees.

“Laten zien dat er veel mogelijk is: dat is de kracht van Eliane. In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach heeft een sterke, theoretische basis, waarin verschillende partijen binnen een 2e spoortraject aan bod komen en het wettelijke aspect aandacht krijgt. Daarnaast biedt het een praktische houvast als het gaat om de valkuilen in een 2e spoortraject.

Eliane is een verbinder die alle kanten van het 2e spoortraject ziet. Ze is een doorzetter die warm en ondersteunend, maar altijd eerlijk, te werk gaat. Die werkwijze komt terug in het boek: coachees begeleiden met een zetje in de goede richting waar nodig, maar vooral met begrip en aandacht voor wat speelt.

Het boek is een aanrader voor 2e spoorcoach én voor coachees. Het omvat een combinatie van relevante kennis én de verbinding met alle situaties die zich binnen een coachtraject voor (kunnen) doen.”


MARIEKE DIEPENBROEK

quote over programma

>