Het gesprek tussen Marieke Schurink en Eliane van Beukering richt zich op vrouwen in de overgang en de impact ervan op hun loopbaan. Marieke is oprichtster en eigenaar van Menokracht en deelt haar inzichten over hoe vrouwen hun kracht kunnen vinden in deze fase.

Menokracht

Marieke legt uit dat Menokracht zich richt op organisaties waar (veel) vrouwen werken. Het Menokracht team is in gesprek met professionals op de werkvloer en uiteraard ook met de vrouwen die meer willen leren over de menotransformatie. Ze vertelt dat haar interesse in dit onderwerp ontstond tijdens haar werk binnen Vernet, haar vorige bedrijf, waar ze zag dat veel vrouwen in deze leeftijdsfase uitvielen. Ze merkte op dat dit niet alleen fysiek, maar ook emotioneel kwetsbaarheid met zich meebracht, wat een impact had op hun carrières en financiële onafhankelijkheid.

De overgangsfase

Het gesprek gaat verder over de verschillende behoeften en uitdagingen van vrouwen in de overgangsfase. Marieke legt uit dat het niet alleen om klachten gaat, maar ook om veranderingen in behoeften en wensen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dit kan leiden tot loopbaanvraagstukken en veranderingen in carrièrepaden.

Marieke vertelt over de kwetsbaarheid die vrouwen kunnen ervaren tijdens de overgang, wat invloed heeft op hun werkvermogen en carrière. Marieke benadrukt dat deze fase van het leven niet als zwak moet worden beschouwd en dat er manieren zijn om ermee om te gaan. Zo biedt Menokracht  ondersteuning aan organisaties om meer kennis over de overgang op de werkvloer te brengen en biedt het ook laagdrempelige informatieve bijeenkomsten  en coachingstrajecten voor individuele vrouwen.

Bewustwording en openheid

Marieke wijst ons op het belang van bewustwording en openheid rondom de overgang. Marieke en Eliane bespreken de taboes die nog steeds bestaan rondom dit onderwerp en moedigen vrouwen aan om hun gezondheid serieus te nemen en hulp te zoeken wanneer nodig.

Er wordt ook aandacht besteed aan de rol van medische oplossingen, zoals hormoonsuppletie, en hoe deze kunnen helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van het welzijn van vrouwen tijdens de overgang. 

Tot slot delen ze persoonlijke ervaringen en benadrukken ze het belang van kritisch blijven en het stellen van vragen aan medische professionals. Ze roepen op tot meer bewustwording en begrip voor de uitdagingen waarmee vrouwen tijdens de menotransformatie worden geconfronteerd, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau.

Ben je geïnteresseerd in de menotransformatie of wil je weten wat Menokracht allemaal kan bieden, kijk eens op hun website www.menokracht.nl of neem direct contact op met Marieke (marieke@menokracht.nl).

Live training basistraining
2e spoorcoach

Succesvolle 2e spoortrajecten worden begeleidt door coaches vol energie, overtuigd van eigen kunnen, met een volle rugzak coachingskills, gedegen vakinhoudelijke kennis én met het juiste beeld van het werkveld te werk gaan. Want zelfverzekerde en vakinhoudelijk sterke 2e spoorcoaches leveren eigenlijk altijd goede trajecten.

Schrijf je in voor de basistraining 2e spoorcoach. Hier komt precies aan bod wat wél en wat niet op jouw bord ligt en hoe jij met de juiste kennis, skills en expertise het verschil kunt maken.

Deze training helpt je effectiever om te gaan met deze uitdagingen zodat je met meer zelfvertrouwen betere resultaten bereikt! 

Alle info en datums vind je op de website: Klik hier voor alle informatie.

Podcast

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van mijn leuke podcast gesprek.

Wil je deze luisteren?

Dat kan zeker.

Klik op de groene button!

Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>