Welkom op de site van 2e spoorcoaching. Nu een week geleden heb ik de eerste post op LinkedIn gezet waarbij ik het uitkomen van mijn boek ‘In 10 stappen vol zelfvertrouwen aan de slag als 2e spoorcoach’ heb gecommuniceerd. Tot mijn grote verbazing en vreugde heeft dat een storm van reacties en bestellingen opgeleverd. De 1e recensies zijn goed en ik ben dankbaar dat mensen de moeite nemen om te reageren. Hieronder een paar mooie reacties:

‘Dit boek is echt een aanvulling. Fijn om te zien dat het vakgebied steeds professioneler wordt. Lekker gedaan Eliane!’

‘Gefeliciteerd Eliane van Beukering fantastisch! En wat een aanwinst op de markt binnen het vakgebied. Dit boek miste nog! Dank daar voor. Ik bestel het graag!’

 ‘Wat een leuk boek heb jij geschreven. Duidelijk en heel bruikbaar. Dank je wel.’

‘Voor velen een bucketlist ding om te doen, een boek schrijven en jij doet het! Knappe prestatie naast wat je allemaal nog meer doet. Je hebt mij al veel geleerd over het werken als 2e spoorcoach. Ik kijk er naar uit om nog meer te leren door je boek te lezen! Je bent een topper! Gefeliciteerd!’

‘Het is wat ik gescand heb duidelijk en compleet. Zo zie ik bijvoorbeeld het zoekprofiel, daar ben ik juridisch gevoelig voor want dat gaat nog weleens mis en rechters vinden daar wel wat van. Ook het meenemen in de WIA beschrijf je goed. Re-integratiecoaches willen nog weleens verkeerde dingen over de WIA vertellen. Ik ga hem nog helemaal lezen maar wat ik gezien heb ziet er klasse uit.’

Boek en dan?

Nu het boek er is is het ook tijd voor de volgende stap. De komende periode zal ik mij gaan richten op het samenstellen van korte trainingen over de onderwerpen die in het boek aan bod komen en waar nog een verdieping gewenst is. Denk hierbij aan het meekijken en meedenken bij het opstellen van een trajectvoorstel. Want weten ‘hoe het moet’ blijkt in de praktijk nog al eens weerbarstiger wanneer je het voorstel daadwerkelijk gaat maken. Immers elke situatie vraagt een maatwerkaanpak. Of een wat uitgebreidere uitleg over de Wet verbetering poortwachter.

Verder wil ik korte sparsessies gaan aanbieden. Inmiddels begeleid ik al een aantal collega coaches wanneer die even willen sparren over hoe zij kunnen omgaan met hun coachee, de werkgever, het UWV. Keer op keer blijkt dat het prettig is als een ‘buitenstaander met kennis’ meedenkt en advies kan geven omdat ik er emotioneel niet bij betrokken ben. Voor mij is het dan makkelijk om ‘erboven te gaan hangen’ en het hele plaatje te overzien en te bespreken.

Wil jij dat ook? Dan kun mij mailen of bellen voor het maken van een afspraak.

Mocht je al wensen hebben voor een korte en krachtige training, laat vooral weten. Dan regel ik dat!

Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hi Elaine,

  ik ben geen lezer, maar ik heb jouw boek in 2 dagen uitgelezen en dat wil wel wat zeggen. Het leest fijn en gemakkelijk. Dus ik denk dat wij de juiste stappen nemen, maar wel interessant om jouw boek dus te lezen.

  Sinds 1,5 jaar ben ik een 2e spoor re-integratie coach, wij werken volgens de verschillende stappen die jij beschrijft en over het algemeen gaat dat ook goed.
  Maar ik stuit, en ik mis daar ook wat informatie over in jouw boek, hoe ga je om met coachee die doordat zij bijvoorbeeld 2 ziektes achter elkaar hebben gehad, al een heel stuk aan het re-integreren zijn in hun eigen baan, maar door een volgende ziekte dit helaas gestagneerd werd, maar nu gelukkig weer kunnen opbouwen. Alleen….. dan lopen zij dus naast het 1e spoor ook in het 2e spoor. Ik heb meerdere coachees, die dus lekker hun leven weer aan het opbouwen zijn, maar helaas energetisch nog niet aan hun volledige uren komen. Wel de taken, maar nog niet de uren. Zij, en ik moet zeggen ikzelf ook, vinden het dan ook vreemd dat zij hun energie die overblijft na hun re-integratie uren, zullen moeten inzetten voor het 2e spoor. Bijvoorbeeld iemand werkt alweer 6 uur per dag in plaats van 8 uur per dag, maar is dus in samenspraak met werkgever en bedrijfsarts uren aan het opbouwen. Hoe ga jij hiermee om?

  Ik ben wel benieuwd.

  1. Wat fijn dat je zo makkelijk het boek hebt gelezen. Het was ook mijn intentie om ‘lastige’ materie op een toegankelijke manier op te schrijven. Dat lijkt goed gelukt Fijn ook dat je dat laat weten.

   Verder geef je aan nog wel wat info te missen. De situatie die jij beschrijft kom ik zeker geregeld tegen echter is toch wel zo specifiek dat dit niet zo makkelijk kort in een van de stappen te verwerken is. Daarom bied ik ook coaching en workshops aan om deze verdieping te kunnen geven.
   Hoe ga ik hiermee om vraag je? Op het moment dat iemand al zo ver gekomen is in spoor 1 ben ik wel benieuwd wat de reden is dat partijen (werkgever, bedrijfsarts en betrokkene zelf) nog steeds van mening zijn dat 2e spoor door moet lopen. Is dat uit angst voor een sanctie, omdat er een ongunstige herstelprognose is, wil werkgever eigenlijk van werknemer af? Als je die informatie hebt kun je met werkgever en werknemer in gesprek gaan over de nut en noodzaak om spoor 2 voort te zetten dan wel om samen te beoordelen met welke intensiteit je het traject gaat voortzetten. Om jouw vraag uitgebreider te beantwoorden heb ik meer informatie nodig, maar ik hoop dat dit antwoord je alvast op weg helpt. Schroom niet om nog een keer contact op te nemen als je daar behoefte aan hebt.

   Veel plezier en succes met dit mooie werk.

 2. Voor alles een tijd en plaats! Na jarenlang het vak van recruitment uitgevoerd te hebben ben ik toe aan mijn volgende uitdaging. Het vak van 2e spoor coach houdt me al een tijdje bezig en na het lezen van jouw boek weet ik het zeker.

  Je hebt een duidelijke en heldere schrijfstijl waar ik als ‘redelijke leek’ veel baat bij heb.

  Het zetten van de eerste stap is hiermee gedaan. Dank je Eliane en ik kom graag een workshop bij je volgen voor meer kennis en verdieping.

  Warme groet,
  Wendy Wouterse

  1. Hai Wendy,
   Wat super om te lezen dat mijn boek jou verder gebracht heeft en wat leuk dat we (wederom) vakgenoten zijn. Uiteraard ben je van harte welkom voor een workshop, training of coaching. Ik kijk er naar uit!!
   Hartelijke groet,
   Eliane

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Nieuw boek voor jouw coachees

Een 2e spoortraject
Dit wil je erover weten!

>