Hoe help je iemand bij het begrijpen en verbeteren van zijn of haar levenspad? In de wereld van coaching en persoonlijke ontwikkeling zijn daarvoor talloze methoden en tools beschikbaar. Numerologie is zo’n methode, die ik leerde kennen door Brigitte Hooijmans. In gesprek met haar ontdekte ik de kracht van getallen en energieën om iemands levenspad inzichtelijker te maken.

Brigitte is een expert als het gaat om numerologie. Ze richtte zelfs haar eigen bedrijf op, Slim en Stout, recept voor leven waarbij ze numerologie inzet als hulpmiddel voor zelf-ontdekking, -onderzoek en groei. Dat ze juist hiervan haar werk zou maken, dat had ze jaren geleden niet verwacht. Op haar 28ste viel ze zelf om: ze had lange tijd gedaan wat anderen zeiden dat ze goed kon, totdat haar lichaam haar een halt toeriep. Ze zakte letterlijk in elkaar en was op

Richting geven aan je leven

In de tijd daarna kreeg Brigitte te maken met alle onderdelen van ziek zijn en re-integreren. Iemand van de arbodienst liet haar stukken zien uit een boek over numerologie. In eerste instantie dacht ze: wat moet ik hier mee? Maar ze besloot het een kans te geven en begon met lezen. Numerologie pakte haar meteen. Brigitte voelde dat dit over haar ging, over haar levenspad. Ineens werd haar duidelijk waar het was misgegaan en hoe ze een andere richting kon geven aan haar leven.

Numerologie is meer dan alleen cijfers, volgens Brigitte. In ons recente gesprek vertelde ze: “Numerologie is een manier om energieën waarmee we worden geboren te vertalen. Het laat zien hoe deze energieën ons levenspad en onze keuzes beïnvloeden. Het laat je begrijpen welke innerlijke krachten ons leiden en hoe je herhalende patronen in je leven herkent.”

Waarom ben jij op deze wereld?

Het richt zich op twee cruciale elementen: je geboortedatum en namen. Beide gegevens staan voor getallen die iets onthullen over wie je bent, waarom je hier bent en wat je levenslessen zijn. Het maakt patronen in je leven zichtbaar. Numerologie is een fascinerende manier om jezelf te ontdekken en je bewust te worden van je eigen potentieel.

Zelfontdekking en zelfonderzoek: dat is precies waar numerologie sterk bij kan helpen. Het biedt inzicht in belangrijke vragen. Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom herhaal ik waar ik niet gelukkig van wordt? En waarom verschilt mijn levenspad van dat van anderen? Numerologie stelt je in staat om naar het verleden te kijken, het heden beter te begrijpen en zelfs een glimp van de toekomst op te vangen.

Meer herkenning en begrip

Numerologie fungeert als een spiegel. In de cijfers en inzichten die daarbij horen, herkennen mensen zichzelf en hun levenspad. Het zorgt ervoor dat je je eigen weg en die van anderen beter kunt begrijpen. Numerologie biedt geen kant-en-klare antwoorden. Het is ook niet verbonden met een specifieke spirituele of religieuze overtuiging. Iedereen kan er baat bij hebben.

Dat maakt het ook zo’n waardevol instrument voor coaches, bijvoorbeeld bij een 2e spoortraject. Ongeacht de levensbeschouwelijke achtergrond is numerologie in te zetten. Het kan helpen om gesprekken tot een dieper niveau te brengen of iemand te stimuleren meer over zichzelf te ontdekken. Een kleine aanreiking van inzicht zet deuren open, die eerder dicht leken.

Niet voor niets geeft Brigitte workshops en trainingen om individuele personen, maar ook coaches te helpen om numerologie in te zetten. In hun werk en in hun leven. Met haar passie en expertise helpt ze anderen die op zoek zijn naar inzicht en persoonlijke groei. Numerologie, zoals Brigitte laat zien, kan de deur openen naar een dieper begrip van onszelf en onze plaats in de wereld.

Linkjes

https://slimenstout.nl

https://slimenstout.nl/2023/02/02/bespiegeling-voeding-voor-jezelf/Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hallo lieve Eliane,
  Tuurlijk laat ik een berichtje achter. Wat leuk deze podcasts en hoe interessant numerologie. Heb ook een aantal boeken in mijn boekenkast staan. Mooi dat je aandacht besteedt aan dit soort onderwerpen. Klinkt alsof je goed bezig bent. 👍 lang geleden dat we elkaar gesproken hebben. Ik wens je alle succes, geluk en voorspoed toe. Liefs Marcella

  1. Hai Marcella,
   Wat super leuk dat je een reactie achterlaat en dat je de onderwerpen van de podcasts kan waarderen. We gaan elkaar vast snel weer een keer spreken.
   Liefs
   Eliane

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>