Een tijdje geleden deed ik de Expert Factor Quiz. Dit is een test waarmee je vier kerntalenten ontdekt en deze linkt aan je eigen expertise. De quiz is ontwikkeld door Jeanet Bathoorn. De uitkomst van de quiz was voor mij erg herkenbaar. Een mooie bevestiging van mijn brede inzetbaarheid. Maar tegelijkertijd was het ook een herinnering: het is goed om je eigen ondernemersreis soms wat bij te sturen.

Ik ben een ondernemer met veel ideeën. Daarom heb ik het nodig om focus te zoeken. Sommige taken besteed ik uit aan een team van specialisten die mij helpen om mijn visie te realiseren. Dat team was er niet van de ene op de andere dag. Ouder worden helpt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling, vindt ook Jeanet. Levenservaring en zelfkennis bepalen hoe goed jij je eigen talenten herkent en hoe makkelijk je ze kunt omarmen.

De vier kerntalenten van de Expert Factor Quiz

Jeanet identificeert met de Expert Factor Quiz vier ondernemende kerntalenten:

  • De visionaire ondernemer. 
  • De strategisch ondernemer.
  • De ideeën ondernemer.
  • De intuïtieve ondernemer.

Begrijpen waar jouw kerntalenten als ondernemer liggen is essentieel om te groeien naar meer succes als ondernemer.

Een team om je heen verzamelen

Als je weet waar jouw kerntalenten liggen, weet je ook op welke vlakken andere mensen jou aanvullen. Dat is Jeanet haar idee achter het masterminden, waarover ik in een eerdere blog schreef. Zoals ik al zei: ik ben een ondernemer vol ideeën. De afgelopen jaren heb ik een team aan mensen om me heen verzameld die me helpen met allerlei operationele zaken. Het resultaat? Ik kan mij richten op mijn sterke punten.

Dat ging niet zomaar. Hulp vragen gaat voor niemand vanzelf, ook niet bij mij. Daarvoor moet je je ego loslaten en anderen vertrouwen. Alleen dan kun je je werk effectief doen.

Kerntalenten in het werk als 2e spoorcoach

Inmiddels herken ik de kerntalenten ook in mijn werk als 2e spoorcoach. En bij het begeleiden van andere 2e spoorcoaches. Ook hierin kom je veel verschillende type mensen tegen. Sommigen gedijen bij veel marketing en een bak aan creatieve ideeën. Terwijl anderen juist baat hebben bij een gestructureerde benadering, volgens protocollen en vooraf bepaalde plannen.

Jouw eigen talenten herkennen en dat van anderen durven zien, is onwijs belangrijk. Zelfreflectie en samenwerken met anderen maakt je een betere 2e spoorcoach en ondernemer. Dit is een persoonlijke reis, maar ook zeker een cruciaal aspect van professionalisering in je werk.

Ontdek jouw Expert Factor 🚀 
Doe de quiz hier!

Live training basistraining
2e spoorcoach

Succesvolle 2e spoortrajecten worden begeleidt door coaches vol energie, overtuigd van eigen kunnen, met een volle rugzak coachingskills, gedegen vakinhoudelijke kennis én met het juiste beeld van het werkveld te werk gaan. Want zelfverzekerde en vakinhoudelijk sterke 2e spoorcoaches leveren eigenlijk altijd goede trajecten.

Schrijf je in voor de basistraining 2e spoorcoach. Hier komt precies aan bod wat wél en wat niet op jouw bord ligt en hoe jij met de juiste kennis, skills en expertise het verschil kunt maken.

Deze training helpt je effectiever om te gaan met deze uitdagingen zodat je met meer zelfvertrouwen betere resultaten bereikt! 

Alle info en datums vind je op de website: Klik hier voor alle informatie


Podcast

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding mijn bijzondere gesprek met Jeanet Bathoorn.

Wil je deze luisteren?

Dat kan zeker.

Klik op de groene button!

Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Nieuw boek voor jouw coachees

Een 2e spoortraject
Dit wil je erover weten!

>