Jezelf altijd omringen met de juiste mensen: daarover gaat masterminden in ondernemerschap. Expert op dit gebied is Jeanet Bathoorn. Ze is business coach en in haar werk combineert ze marketing met de identiteit en mindset van ondernemers. Ze kiest bewust voor deze combinatie. Ik sprak haar over het belang van masterminden en wat je hier als 2e spoorcoach mee kunt doen.

Een mastermind is een van de belangrijkste onderscheidende factoren voor ondernemers, vindt Jeanet. Maar wat betekent dit nu precies? Eigenlijk is een mastermind-groep het waardevolste stuk netwerk dat een ondernemer kan hebben. Het gaat om een groep mensen die gelooft in wat je doet als ondernemer, die meedenkt over je strategie en doelen. Een mastermind-groep helpt je groots denken en je mindset te veranderen en elkaar succesvol maken..

Financiële overtuiging als 2e spoorcoach

Jeanet begeleidt ondernemers in het masterminden. Hierbij laat ze haar klanten ontdekken welke relatie ze met geld hebben.Welke financiële overtuigingen heeft iemand? En hoe biedt iemand zijn of haar werkzaamheden aan: tegen welke prijs en met wat voor pakketten? In de wereld van 2e spoorcoaching liggen marges vaak vast. 

Toch is er wel degelijk ruimte voor variatie als het gaat om pakketten die je als 2e spoorcoach aan kunt bieden. Het vak vraagt om maatwerk en juist dat vereist een zorgvuldige afweging van wat je aanbiedt, welke verantwoordelijkheid je hebt en welke prijs je daarvoor vraagt.

Aapmanagement en masterminden

De afspraken die je maakt met je opdrachtgever kunnen je als 2e spoorcoach maken of breken. Alle verwachtingen, bijvoorbeeld van coaches of werkgevers, moeten duidelijk zijn. Net zoals de onderlinge afspraken en de verantwoordelijkheid die iedereen in een 2e spoortraject heeft. Daarom praat ik zo vaak over aapmanagement: welke aap neem je als 2e spoorcoach op je eigen schouders? En wat laat je de verantwoordelijkheid van anderen.

Essentieel, volgens Jeanet Bathoorn. Ze benadrukt graag het belang van heldere communicatie en het bewaken van je eigen, professionele grenzen. Juist hierbij kan masterminden helpen. In een mastermind-groep neemt iedere deelnemer verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag en de mate waarin ze groeien als ondernemer. Ook wijzen ze elkaar op apen die op schouders worden genomen. 

Wat betekent dit voor 2e spoorcoaches?

Als ondernemende 2e spoorcoach ben je zelf je grootste drijfveer. Maar dat neemt niet weg dat een netwerk van fijne mensen om je heen, je een nog betere ondernemer kan maken. Het is goed om na te denken over persoonlijke groei en veranderingen in ondernemerschap te omarmen. En het is belangrijk om goed te weten hoe jij je met jouw talenten onderscheidt van collega’s.

De mastermind-begeleiding van Jeanet Bathoorn kan hierbij zorgen voor nieuwe inzichten en een bak aan inspiratie. Vooral voor ondernemers die streven naar groei, transformatie en succes in hun eigen onderneming.

Nieuwsgierig geworden?

Live training basistraining
2e spoorcoach

Succesvolle 2e spoortrajecten worden begeleidt door coaches vol energie, overtuigd van eigen kunnen, met een volle rugzak coachingskills, gedegen vakinhoudelijke kennis én met het juiste beeld van het werkveld te werk gaan. Want zelfverzekerde en vakinhoudelijk sterke 2e spoorcoaches leveren eigenlijk altijd goede trajecten.

Schrijf je in voor de basistraining 2e spoorcoach. Hier komt precies aan bod wat wél en wat niet op jouw bord ligt en hoe jij met de juiste kennis, skills en expertise het verschil kunt maken.

Deze training helpt je effectiever om te gaan met deze uitdagingen zodat je met meer zelfvertrouwen betere resultaten bereikt! 

Alle info en datums vind je op de website: Klik hier voor alle informatie.


Podcast

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding mijn bijzondere gesprek met Jeanet Bathoorn.

Wil je deze luisteren?

Dat kan zeker.

Klik op de groene button!

Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>