Meer inzicht krijgen in je persoonlijke eigenschappen, talenten, uitdagingen en levensdoelen: wie wil dat nou niet? Zakelijk Human Design is een holistisch systeem dat hierbij helpt. Het idee hierachter is dat je beter kunt begrijpen hoe jij in deze wereld staat als je je eigen ontwerp beter begrijpt. Dit zorgt ervoor dat je leert hoe je jouw mogelijkheden en kwaliteiten het beste in kunt zetten. Expert op dit gebied is Marieke Schurink. Recent ging ik met haar in gesprek over Zakelijk Human Design.

Om te beginnen vertel ik je graag even wat over de theorie. Bij Human Design zijn er namelijk vier hoofdtypen, met elk hun eigen karaktertrekken:

  1. Initiators (manifestors). Mensen die energie hebben om dingen op te starten. Ze beginnen graag aan projecten, maar zijn soms minder enthousiast over het afronden ervan. Een kleine 10% van de mensen is een initiator.

  2. Bouwers (generators). De grootste groep, aangezien zo’n 70% van de mensen hierbij hoort. Dit zijn mensen die een stabiele, duurzame energiebron hebben. Ze werken graag aan projecten en taken waar ze voldoening uit kunnen halen.

  3. Adviseurs (projectors). Zij begrijpen mensen goed en kunnen anderen makkelijk leiden. Ze zien andermans kwaliteiten en weten dit op de juiste plek in te zetten. Deze mensen bloeien op van samenwerking en het begeleiden van anderen.

  4. Evaluator (reflectors). Dit is de kleinste groep. Eigenlijk is maar 1% van de mensen een reflector. Een zeer zeldzaam type dus binnen Human Design. Reflectors zijn als een spiegel. Ze reflecteren de energie van de mensen om hen heen. Ze begeven zich het liefst in een positieve omgeving.

Manifesting generators: de initiatiefnemende bouwer

Over Human Design kan ik uren praten met Marieke Schurink. Misschien wel omdat wij een beetje uit hetzelfde hout gesneden zijn. We zijn allebei manifesting generators, oftewel: uitgesproken een initiatiefnemende bouwer. Wat dat betekent? Snel schakelen tussen projecten, van 0 naar 100 in een zeer korte tijd. Maar ook hard remmen als de energie op is.

Jezelf opnieuw uitvinden

Marieke leerde zelf een aantal jaar geleden alle kanten van dit specifieke type en de andere types binnen Zakelijk Human Design kennen. Ze stopte als directeur van een groot bedrijf en besloot zichzelf opnieuw uit te vinden. In 2020 startte ze haar nieuwe onderneming Menokracht. Binnen Menokracht inspireert en begeleid ze organisaties, professionals en vrouwen met als doel om het arbeidspotentieel te behouden en verder te ontwikkelen gedurende de menotransformatie.  In Zakelijk Human Design vond ze de manier om beter te begrijpen wie ze is en hoe ze haar werkleven wilde inrichten. Nu zet ze Zakelijk Human Design in als manier om vrouwen in de overgang te ondersteunen in hun eigen carrière. 

De puzzel ontcijferen

Want Zakelijk Human Design is een bijzondere manier om te kijken naar jezelf en je werkomgeving en werkwensen. Het gaat niet alleen om het ontdekken van je energietype, maar nog veel meer om te leren wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe je deze duurzaam in kunt zetten. Zakelijk Human Design is een puzzel die je langzaam ontcijfert en die je vertelt waarom je bepaalde keuzes maakt, zoals je ze maakt. En hoe je jezelf het beste in kunt zetten.

Meer respect voor jezelf

Human Design onthult de diepere laag waarom je hier op aarde bent. Het kost tijd om dat volledig te begrijpen. Maar als je die vrucht langzaam afpelt, zorgt het voor meer begrip en respect voor jezelf. Op deze manier kan Human Design ervoor zorgen dat je als het ware thuiskomt op deze wereld. Ik zou zeggen: duik er ook eens in. Wie weet opent deze manier van kijken deuren, waarmee je jezelf en jouw plek op deze wereld verder ontdekt. En met Zakelijk Human Design kun je vervolgens dieper inzoomen op je eigen loopbaan, zeker als je voelt dat die niet meer helemaal klopt.

 

Live training basistraining
2e spoorcoach

Succesvolle 2e spoortrajecten worden begeleidt door coaches vol energie, overtuigd van eigen kunnen, met een volle rugzak coachingskills, gedegen vakinhoudelijke kennis én met het juiste beeld van het werkveld te werk gaan. Want zelfverzekerde en vakinhoudelijk sterke 2e spoorcoaches leveren eigenlijk altijd goede trajecten.

Schrijf je in voor de basistraining 2e spoorcoach. Hier komt precies aan bod wat wél en wat niet op jouw bord ligt en hoe jij met de juiste kennis, skills en expertise het verschil kunt maken.

Deze training helpt je effectiever om te gaan met deze uitdagingen zodat je met meer zelfvertrouwen betere resultaten bereikt! 

Alle info en datums vind je op de website: Klik hier voor alle informatie.

Podcast

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van mijn leuke podcast gesprek.

Wil je deze luisteren?

Dat kan zeker.

Klik op de groene button!

Eliane van Beukering

Eliane van Beukering

Over de auteur

Eliane van Beukering, auteur van het boek 'In 10 Stappen een Succesvol 2e Spoorcoach' en oprichter van 2espoorcoach.nl, is een bevlogen kennisdeler in het werkveld van 2e spoorcoaching.

Met een scherp oog voor beroepsontwikkeling, zet zij zich sterk in om het imago van tweede spoorcoaching positiever te maken. Ze deelt haar kennis om de perceptie te veranderen en leidt daarnaast tweede spoorcoaches op, zodat haar vakgenoten met meer kennis en zelfvertrouwen aan hun beroep uitoefenen.

Haar inspanningen omvatten zowel het delen van inzichten als het persoonlijk coachen van professionals.

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Nieuw boek voor jouw coachees

Een 2e spoortraject
Dit wil je erover weten!

>